SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ilość białka

  • A to bym powiedział, że to własnie makro najważniejsze. Będziesz pilnował białka a zajadał się tłuszczami transgenicznymi i cukrami prostymi, lipa. białka będzie ujemna ilość, a węgli i tłuszczy nadmierna - sam odpowiedz, jak to się przełoży na odkładanie tkanki tłuszczowej

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 4695 Data: 2013-07-15 22:11:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny - 75kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    proporcje są fatalne. podaj jeden sensowny powód zminimalizowania tłuszczu niemal do zera, zwlaszcza ze wychodzi on jedynie z produktów kiepskiej jakosci. zadnych źrodel dodanych. bialka za duzo, produkty w diecie jak buly, sosy, wedliny do wywalenia. nabial zdecydowanie za duza ilosc, warzyw sie nie wlicza. malo miesa, brak ryb,jaj. calosc fatalna

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 1665 Data: 2013-07-15 16:54:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ww,b,t - jak to wyglada?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A jak wypije 1,5kg bialka w ciagu1h to co nie wysram nadmiaru??... Nie ma opcji aby taka ilosc zmagazynowala sie

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 1773 Data: 2013-07-15 14:31:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Spadek siły w diecie na masę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A nie orientujesz się skąd ten spadek siły? Przecież odpowiednia ilość kalorii, białka, węgli i tłuszczu była dostarczana. Wiec może przyczyną jest budowa ciała ?

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 526 Data: 2013-07-15 14:24:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rzeźba

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] niedzielę) świeżego razowego pieczywa, które od teraz będę dołączał do moich posiłków. Szkoda trochę owoców z mojej diety, ale może faktycznie lepiej na razie zwiększyć ilość mięsa(białka) kosztem tych właśnie owoców (dwucukry). Dodatkowo kupiłem sobie Thermo Stim i w połączeniu z kawą może da radę(choć pewnie będzie to trochę na zasadzie [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1406 Data: 2013-07-15 14:21:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja - ciąg dalszy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] trzy miesiące temu dieta ułożona przez specjalistów potreningu.pl - niestety po dwóch miesiącach zacząłem okres urlopowy i nie wyglądało to tak kolorowo ze względu na sporą ilość alkoholu, festiwali, imprez i innych koncertów Cel: redukcja rozłożona w czasie Ograniczenia żywieniowe: brak Stan zdrowia: ok Preferowane formy aktywności fizycznej: [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 916 Data: 2013-07-15 12:26:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] poszczególnych aminokwasów w odżywce. Jest to lepszy sposób, gdyż konsument odważając na przykład 100 g odżywki momentalnie wie, że w tej porcji jest taka a nie inna ilość danego aminokwasu. Porównywanie profilu aminokwasowego przedstawionego w ten sposób z jakimś idealnym profilem określonym dla 100% białka jest błędem. Zawsze [...]

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 10:28:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fałszowane odżywki białkowe? cześć 3

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] poszczególnych aminokwasów w odżywce. Jest to lepszy sposób, gdyż konsument odważając na przykład 100 g odżywki momentalnie wie, że w tej porcji jest taka a nie inna ilość danego aminokwasu. Porównywanie profilu aminokwasowego przedstawionego w ten sposób z jakimś idealnym profilem określonym dla 100% białka jest błędem. Zawsze [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 10:27:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] poszczególnych aminokwasów w odżywce. Jest to lepszy sposób, gdyż konsument odważając na przykład 100 g odżywki momentalnie wie, że w tej porcji jest taka a nie inna ilość danego aminokwasu. Porównywanie profilu aminokwasowego przedstawionego w ten sposób z jakimś idealnym profilem określonym dla 100% białka jest błędem. Zawsze [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 10:25:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i na ławkę. Nawet dobrze poszło. Triceps zrobiony dobrze. Delikatnie doskwiera znowu łokieć lewy. Unoszenie nóg w zwisie – Znowu źle wpisałem. Tak gdzie są kg, to faktyczna ilość powtórzeń. Kupuję rękawiczki do ćwiczeń. Szczególnie na drążku dłonie mnie bolą (skóra). Brzuch zrobiony dobre Suple: Przed siłownią: Vaso Fusion x10, [...]

    Odpowiedzi: 1135 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 09:10:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Badanie białek, Perfect Body

    Post
    Iron Horse Series

    [...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 10739 Data: 2013-07-15 08:43:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik RafalRRRR

    Post
    Po 35 roku życia

    [...] i na ławkę. Nawet dobrze poszło. Triceps zrobiony dobrze. Delikatnie doskwiera znowu łokieć lewy. Unoszenie nóg w zwisie – Znowu źle wpisałem. Tak gdzie są kg, to faktyczna ilość powtórzeń. Kupuję rękawiczki do ćwiczeń. Szczególnie na drążku dłonie mnie bolą (skóra). Brzuch zrobiony dobre Suple: Przed siłownią: Vaso Fusion x10, [...]

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 08:41:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening oparty o serie łączone i super serie

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    ANKIETA AUTORSTWA APOKALIPSY I PUMA666 ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Chase_sv PŁEĆ: Mezczyzna WIEK: 21 WZROST: 180 NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: Trenuje kilka lat z przerwami, ostatnio kilka miesiecy bez przerwy. ****PARAMTERY OBWODÓW************************************* WAGA CIAŁA: 84 OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 37 [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1103 Data: 2013-07-14 18:53:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] gwarantuję Ci, że po tłuszczach będziesz trenował o wiele efektywniej. Piszesz, że różnica jest w wydzielaniu ilości insuliny - zgoda jak najbardziej, tymbardziej zbyt duża ilość glukozy zawsze zostanie upakowana w tkance tłuszczowej, nie chcesz mi chyba powiedzieć, że otyły facet zjadając 500g węgla dziennie będzie budował tyle samo mięśni co i [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 18:31:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] forum proporcje białek WPC/I/H i na kazeinę nie było miejsca. Jakbym chciał kupić produkt zawierający kazeinę to bym takiego poszukał. A tak w C-6 z powodu obecności kazeiny ilość WPC/I/H została znaczenie uszczuplona. Przypomnę tylko że oprócz kazeiny olimp znalazł też w C-6 kreatynę, a na innym forum podano o obniżonej ilości białka. Wiec [...]

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 17:15:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Już nawet nie chodzi o to, że jest tam kazeina bo jest to nieuniknione ale o ilość. 22% to prawie 1/4 a te białka wchłaniają się dużo wolniej.

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 16:21:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sprawdzałem diete pod moją grupe krwi (kiedyś dość modne były) i pamiętam ze jedyne mięso dla mnie dozwolone to kurak i to tysz nie za dużo. Sam zaczynam powoli zwiększać ilość tłuszczu w diecie. Zaczełem od 25g oliwy + 5g tranu i już następnego dnia z rana patrze w lustro i myśle ,,co sie dzieje sie?'' sylwetka jakby twardsza. Odrazu się [...]

    Odpowiedzi: 2955 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 13:45:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 12:01:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:59:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] chemii mleka. Przy produkcji sera, cała obecna w mleku kazeina nigdy nie łączy się w skrzep, część przejdzie do serwatki w postaci natywnej, micellarnej. Dodatkowo pewna ilość kazeiny może tworzyć kompleksy z białkami serwatkowymi. Klasycznym przykładem na formowanie się takich kompleksów są procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:53:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)